På KVS Lyngdal har de innført forbud mot personlige arrangement. FOTO: ImF Media arkiv

Strengere koronatiltak på KVS Lyngdal

(Korona) Etter et smitteutbrudd i Lyngdal kommune har elevene på KVS Lyngdal fått forbud mot å samles i fritiden.

Fredag 13. november meldte NRK Sørlandet om et stort smitteutbrudd etter to større samlinger i en rumensk menighet som holder til i forsamlingshuset Betania i Lyngdal og der hundre personer fra ulike Agder-kommuner deltok. Tirsdag kveld er det, ifølge Lyngdal kommune, totalt 49 smittede og isolerte personer i Lyngdal. Betania eies av De frie evangeliske forsamlinger. 

Tiltak
Rundt 800 personer er i karantene i Lyngdal. Kommunen har innført strengere koronatiltak og avlyst all organisert trening, samt religiøse arrangement og stengt Lyngdal Kino og Sørlandsbadet. Påbudet gjelder til og med 16.11, men blir trolig forlenget med en uke. I tillegg er skolene Årnes skole, Å barneskole, Kvås skole, Lyngdal ungdomsskole og Lyngdal kristne grunnskole, berørt i større og mindre grad.

Smittekilde trolig funnet

Ifølge en pressemelding fra Lyngdal kommune tirsdag er kommuneoverlege Henriette Pettersen nå rimelig sikker på at smittekilden til dette utbruddet er funnet. Hennes hypotese er at smitten kom til Lyngdal med en utenlandsk arbeider som ankom Norge via Sandefjord lufthavn Torp tirsdag 27. oktober. Noen dager etter ankomst testet denne personen positivt for covid19. Kommuneoverlegen mener det var her det startet. Fra denne personen har smitten spredt seg videre til menigheten i Lyngdal, som ble et episenter for dette utbruddet.

Kort tid etter at viruset kom til Lyngdal, er det bragt videre til en industribedrift i Farsund, og trolig videre til koret Nordvesten i Farsund. Ifølge NRK Sørlandet tirsdag har over 85 personer testet positivt på covid19. De fleste er fra Lyngdal, men også nabokommunene Lindesnes, Hægebostad og Farsund er berørt. Til sammen er over 1300 i karantene i de fire sørlandskommunene. 

Skjerpet
Det er ikke påvist noe koronasmitte på den ImF-eide videregående skolen KVS-Lyngdal, men rektor Ståle Andersen opplyser til sambåndet.no at smittevernreglene ved skolen er skjerpet.

– Det nye er at elevene ikke kan samles i fritiden. Siden lørdag har vi hatt forbud mot personlige arrangement på skolen. Elevene må holde seg på hyblene og ha begrenset sosial kontakt med hverandre, men de kan gå på tur. Ellers er skolehverdagen som før, sier Andersen.

Det betyr at det ikke blir noe av det neste torsdagsmøtet i idrettshallen.

– Hvordan takler elevene dette?

– Vi opplever ikke motstand mot de nye restriksjonene. Jeg har inntrykk av at de vil være med på å følge dem, og at de håper at de på den måten kan være med på at smittesituasjon kan komme under kontroll. Vi håper jo at dette ikke skal vare for lenge.

Avlyst
Andersen er også formann i Lyngdal bedehusforsamling, som holder til i Lyngdal bedehus. Alle arrangement i forsamlingen er avlyst inntil videre.

– Vi hadde det siste søndagsmøtet den 1. november, forteller Ståle Andersen.

ImF sentralt gikk fredag 6. november ut med anbefaling om at det ikke ble holdt møter to uker fram i tid. Regjeringen kom 5. november med nye nasjonale koronatiltak som anbefaler at man i størst mulig grad seg hjemme og begrenser sosial kontakt.

Lyngdal kommune legger ut informasjon her.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.